A www.coca-cola.hu Adatvédelmi Tájékoztatója                    

UTOLJÁRA MÓDOSÍTVA: 2018.05.25.

I. Általános Adatvédelmi Nyilatkozat

Az alábbi adatvédelmi tájékoztató (a továbbiakban: "Adatvédelmi Tájékoztató") tartalmazza a www.coca-cola.hu/vallalat/adatvedelmi-iranyelvek linken elérhető honlapunkon (a továbbiakban: "Weboldal") keresztül általunk gyűjtött személyes adataidnak feldolgozására vonatkozó szabályzatunkat.

Az NV Coca-Cola Services SA (székhely: Chaussée de Mons 1424, 1070 Brüsszel) ("CCS") a Weboldallal kapcsolatban gyűjtött személyes adataid kezeléséért felelős adatkezelő (az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 2016. április 27-i, a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő̋ védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló rendelet (a továbbiakban: "Általános Adatvédelmi Rendelet") értelmében) (a továbbiakban: "mi", "nekünk", "a mi").

II. Milyen személyes adatokat kezelünk és miért?

A Weboldalon keresztül gyűjtött személyes adatokat kezelünk. Személyes adat alatt értendő minden azonosított, vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó bármely információ (az Általános Adatvédelmi Rendelet értelmében).

1.       Honlap látogatások

Függetlenül attól, hogy regisztrált felhasználója vagy-e a Weboldalnak vagy sem, a Weboldal látogatása során az alábbi személyes adatokat gyűjtjük be,:

·       IP cím

·       Információ az eszközödről (pl. képernyő mérete)

·       (közösségi) média felhasználói azonosító, ha van ilyened

·       földrajzi helyzet

·       a Weboldal használata (azaz hogyan lépsz kapcsolatba Weboldalunkkal)

·       a (közösségi) médiában általad közzétett nyilvános tartalmak (pl. fotók, kommentek, nevek)

Az IP címedet, valamint cookie fájlokat fogjuk felhasználni ezen személyes adatok gyűjtéséhez:

·     IP cím: Az IP (internet protocol) címed az internetszolgáltatód (ISP) által a számítógépedhez automatikusan hozzárendelt egyedi azonosítószám.  Minden alkalommal, amikor a Weboldalra látogatsz, az IP címedet automatikusan regisztráljuk és rögzítjük a szerver naplófájljainkban, amelyek jelzik azon időponto(ka)t, amikor látogattad meg a Weboldalt, és az általad megtekintett egyedi oldal(aka)t. Az IP címed kezelésének folyamatát az alábbi linken elérhető Cookie Szabályzatunkban írjuk le www.coca-cola.hu/vallalat/cookie-k-kezelése.  Azokat az eseteket kivéve, amikor az IP címed kezelése elengedhetetlen a Weboldal megfelelő működéséhez vagy az általad kért szolgáltatások nyújtásához, hozzájárulhatsz az IP címed kezeléséhez vagy megtagadhatod azt minden egyes adatkezelési célra vonatkozóan a Preferencia Központba [id.coke.com] belépve

·     Cookie fájlok: a cookie fájlok használata által begyűjtött személyes adataidnak kezelését a Cookie Szabályzatban fejtjük ki bővebben, amely itt érhető el: www.coca-cola.hu/vallalat/cookie-k-kezelése. Azon esetek kivételével, amikor a személyes adataidnak cookie fájlok által történő begyűjtése feltétlenül szükséges a Weboldal megfelelő működéséhez vagy az általad kért szolgáltatások nyújtásához, hozzájárulhatsz vagy megtagadhatod a cookie fájlok használatát minden egyes adatkezelési célra vonatkozóan a Preferencia Központba [id.coke.com] belépve

Alapvetően nem lesz szükséges bejelentkezned, illetve személyes adatokat megadnod a Weboldal eléréséhez. Csak bizonyos funkciók eléréséhez lesz szükség bejelentkezésre.

2.       Különleges jellemzők, lehetőségek és egyéb célok

A fenti 1. pontban megjelölteken kívül, az alábbi személyes adatokat is kezeljük, az alább megjelölt célokra:

·     Alapvető személyes adatok (keresztnév / vezetéknév / életkor)

·     Levelezési cím

·     Marketing célú kommunikációk használata (pl. megnyitod-e őket vagy sem, mely linkekre kattintasz rá)

·     email cím, felhasználói azonosító és jelszó

·     telefonszám

A személyes adataidat az alábbi célokra használjuk fel:

a.     Kéréseid megválaszolása / ügyviteli kommunikáció

·       A kérdéseid, megkereséseid és észrevételeid megválaszolása, valamint a kéréseid teljesítése

A Weboldalon keresztül felveheted velünk a kapcsolatot. Ha a Weboldalon keresztül küldesz nekünk üzenetet, fel fogjuk használni a személyes adataidat a megkereséseid, javaslataid és panaszaid kezelésére.

Általában nem fogunk továbbítani semmilyen kérést vagy kérelmet harmadik feleknek, kivéve termékhez kapcsolódó panaszok esetében, amiket a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. palackozónak fogunk továbbítani.

Az adatkezelés jogalapja: a kérdéseid megválaszolásához fűződő jogos érdekünk.

·       ügyviteli információ küldése céljából, például a Weboldallal, feltételeink és szabályzataink változásával kapcsolatban

A személyes adataidat abból a célból használjuk fel, hogy a Weboldallal, a tranzakcióiddal és a feltételeink, szabályzataink vagy a jelen Adatvédelmi Tájékoztató változásával kapcsolatos fontos információt küldjünk neked ("Fontos E-mailek").

Az adatkezelés jogalapja: jogos érdekünk, hogy tájékoztassunk a Webolunk, feltételeink, szabályzataink vagy a jelen Adatvédelmi Tájékoztató változásáról.

b.    Marketing kommunikáció küldése

A személyes adataidat közvetlen marketing célú kommunikáció küldésére is felhasználjuk e-mail és push értesítések útján. A közvetlen marketing célú kommunikáció útján a promócióinkról és hasonló tevékenységünkről, a Coca-Cola és a kapcsolt márkák termékeiről és szolgáltatásairól tájékozódhatsz, valamint ezek formájában kérünk fel például kérdőívek és felmérések kitöltésére is.

Marketing célú kommunikációnk egyik alkotóeleme a hírlevelünk, amire fel tudsz iratkozni. “Kettős opt-in” rendszert használunk a hírlevél feliratkozásokhoz. Ez azt jelenti, hogy az általad megadott e-mail címre küldött megerősítő e-mailben megkérünk, hogy erősítsd meg a feliratkozási szándékodat. Ha nem erősíted meg a feliratkozási szándékodat 48 órán belül, a regisztrációdat automatikusan töröljük. A hírlevél kiküldése előtt meg kell adnod e-mail címedet és az életkorodat. Ezeket az információkat csak ebből a célból használjuk fel. Az életkorodra vonatkozó információt arra fogjuk használni, hogy ellenőrizzük, hogy elmúltál-e 16 éves (Általános Adatvédelmi Rendelet 8. cikk (1) bekezdés). Sajnos nem áll módunkban 16 év alatti személyek részére hírlevelet küldeni. Az életkoroddal kapcsolatos információ a regisztráció után azonnal törlésre kerül. Az e-mail címedet addig fogjuk tárolni, amíg le nem iratkozol a hírlevelünkről, és azután törölni fogjuk.

Az adatkezelés jogalapja: a hozzájárulásod és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2011. évi CXII. törvény

A  marketing kommunikáció küldését elfogadhatod vagy elutasíthatod a Weboldalon elérhető adatvédelmi beállítások használatával (csak pipáld ki a megfelelő jelölőnégyzetet, ha szeretnél kapni tőlünk marketing kommunikációt, és hagyd a négyzetet kipipálatlanul, ha nem szeretnél).

Visszavonhatod a közvetlen marketing célú kommunikáció küldésére vonatkozó hozzájárulásodat a marketing célú e-mailek alján található “Leiratkozás” linkre kattintva vagy az adatvédelmi beállításoknál a megfelelő jelölőnégyzet üresen hagyásával.

E-mailben, telefonon vagy írásbeli értesítés útján  jelen Adatvédelmi Tájékoztató lenti VII. pontjában megadott elérhetőségek bármelyikén tudtunkra adhatod, hogy szeretnéd visszavonni a hozzájárulásodat.

c.     Adatelemzés trendek meghatározása és a Coca-Cola termékek és szolgáltatások fejlesztése céljából

Együttesen gyűjtjük személyes adataidat, a Weboldalon végzett tevékenységeid (pl. hogy tudjuk, hogyan használod a Weboldalunkat, mikor használod, milyen eszközről) és a marketing kommunikációnkat érintő tevékenységeid (pl. megnyitod-e őket vagy sem, mely linkekre kattintasz) méréséhez, valamint, hogy ezen mérésekből általános fogyasztási trendekre és mintákra vonjunk le következtetéseket. Ez az elemzés segít jobban ismerni a Weboldal felhasználóit és a Weboldalunkat a felhasználók azonosított preferenciái szerint alakítani, valamint a Coca-Cola termékeket és szolgáltatásokat a felhasználók általános preferenciáihoz igazítani.   

Az adatkezelés jogalapja: a hozzájárulásod

Elfogadhatod vagy visszautasíthatod a személyes adataidnak trendek meghatározása, a Weboldal és a Coca-Cola termékek és szolgáltatások fejlesztése céljából történő adatelemzés céljára való gyűjtését a www.coca-cola.hu platformon elérhető adatvédelmi beállításokban adatvédelmi preferenciáid beállításával. Csak pipáld ki a megfelelő jelölőnégyzetet, ha szeretnéd, hogy a személyes adataidat arra a célra használjuk fel, hogy adatelemzéseket végezzünk el a fogyasztási trendek és minták megállapításának, valamint általánosságban a Coca-Cola termékek és szolgáltatások fejlesztésének céljából, vagy ha nem, akkor hagy kipipálatlanul. A jelölőnégyet alapértlemezés szerint nincs bejelölve.

Vissza is vonhatod a személyes adataidnak a fen említett cél érdekében történő gyűjtéséhez és felhasználásához adott hozzájárulásodat, a Platformon elérhető adatvédelmi irányítópulton keresztül a releváns jelölőnégyzet "kikattintatásával”. Azt is tudathatod velünk, ha vissza kívánod vonni a beleegyezésedet e-mailben, telefonon vagy írásbeli értesítés útján a jelen Adatvédelmi Tájékoztató VIII. pontjában felsorolt elérhetőségek felhasználásával. Miután visszavontad a beleegyezésedet, megszüntetjük a kezelést az adott cél vonatkozásában

Az adatkezelés jogalapja: személyes adataidnak a tranzakciók teljesítése céljából történő kezelése az adásvételi szerződésed teljesítésén alapszik.

d.    Versenyek, nyereményjátékok, kérdőívek és egyéb egyedi ajánlatok/promóciók 

Indítani fogunk versenyeket, nyereményjátékokat, kérdőíveket és egyéb hasonló egyedi ajánlatokat/promóciókat a Weboldalon keresztül, amelyek regisztrációhoz kötöttek lehetnek (beleértve az e-mailcímed, felhasználói azonosítód és jelszavad megadását). Általában kérni fogunk tőled valamilyen személyes információt, ha regisztrálsz egy versenyre, nyereményjátékra, kérdőívre vagy egyéb egyedi ajánlatra/promócióra vagy megnyered azt annak érdekében, hogy az eseményt megvalósíthassuk és, hogy időközben tájékoztathassunk róla

Az adatkezelés jogalapja: a versenyre, nyereményjátékra, kérdőívre vagy egyéb egyedi ajánlatra/promócióra való jelentkezés céljából megadott  személyes adatok kezelésének jogalapját a megfelelő promóciós feltételek teljesítése képezi.

Kérjük, hogy alaposan olvass el minden olyan versenyhez, nyereményjátékhoz, kérdőívhez vagy más egyedi ajánlathoz/promócióhoz tartozó feltételt (beleértve minden adatvédelemmel kapcsolatos rendelkezést), amelyben részt veszel a Weboldalon keresztül, mivel ezek tartalmazhatnak egyéb fontos, a személyes adataid általunk, vagy szponzorunk által történő kezelésével kapcsolatos információt.  Ha a promóciós feltételekben, illetve az adatvédelemmel kapcsolatos rendelkezésekben foglaltak és a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltak között eltérés lenne, a promóciós feltételekben, illetve az adatvédelemmel kapcsolatos rendelkezésekben foglalt rendelkezések az irányadóak.

e.     Vállalati / M&A műveletek

A személyes adataidat üzleti tevékenységünk, eszközeink vagy részvényeink egészének vagy bármely részének átszervezése, egyesítése, értékesítése, közös vállalkozásba foglalása, engedményezése, átruházása vagy más módon történő rendelkezés (beleértve a csőd- vagy hasonló eljárásokat is) céljából kezeljük. 

 

Az adatkezelés jogalapja: a vállalati stratégiánk végrehajtásához fűződő jogos érdekünk.

f.      IT adminisztráció

Személyes adataidat szerver problémák diagnosztizálása, a Weboldal adminisztrációja és megfelelő működésének ellenőrzése céljából kezeljük. 

Az adatkezelés jogalapja: a IT rendszereink és hálózataink adminisztrálásához és a Weboldal megfelelő működésének biztosításához fűződő jogos érdekünk.

IiI. Kivel osztjuk meg a személyes adataidat?

Személyes adataidat az alábbi címzettekkel osztjuk meg:

·       Amazon Web Services, a Weboldal tárhely szolgáltatója;

·       Adobe Experience Manager, a “lépjen kapcsolatba velünk” funkcióval beérkező megkereséseket kezelő platform tárhely szolgáltatója;

·       Adobe for Campaign Manager, a Weboldal platformjának tárhely szolgáltatója;

·       Mulesoft Support, amely technikai támogatást és karbantartást nyújt a “lépjen kapcsolatba velünk” funkció útján beérkező megkeresésekre adott válaszokat tároló platformnak;

·       MSBI Support, amely technikai támogatást és karbantartást nyújt a “lépjen kapcsolatba velünk” funkció útján beérkező megkeresésekre adott válaszokat tároló platformnak;

·       MSTR Support, amely technikai támogatást és karbantartást nyújt a “lépjen kapcsolatba velünk” funkció útján beérkező megkeresésekre adott válaszokat tároló platformnak;

·       MRM McCann, amely (i) biztosítja a “lépjen kapcsolatba velünk” funkció útján beérkező megkeresésekre adott válaszokat tároló platform karbantartását, (ii) támogatja és kezeli a hírlevél feliratkozási listákat, (iii) kezeli a Weboldal adatbázisait és (iv) adatelemzés karbantartást végez;

·       LiveFyre;

·       Gigya;

·       Google Analytics és Google Doubleclick, ami követi a Weboldalon végzett tevékenységeidet (pl. hogy tudjuk, hogyan használod a Weboldalunkat, mikor használod, milyen eszközről), általános fogyasztói tendenciák és minták meghatározása céljából, lehetővé téve a Coca-Cola termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését

·       Qualtrics, amely a kérdőíveink adminisztrálását végzi;

·       Opinion Lab, amely a kérdőíveink adminisztrálását végzi;

·      Capgemini, amely technikai támogatást és karbantartást nyújt a “lépjen kapcsolatba velünk” funkció útján beérkező megkeresésekre adott válaszokat tároló platformnak;

·       Salesforce, amely tárhelyszolgáltatást nyújt a “lépjen kapcsolatba velünk” funkció útján beérkező megkeresésekre adott válaszokat tároló platformnak;

·       Triscal, amely a “lépjen kapcsolatba velünk” funkció útján beérkező megkeresésekben található személyes adatokat tárolja;

·       CCA international, amely a Customer Interaction Center tevékenységeit támogatja;

·       Findasense, amely a Customer Interaction Center tevékenységeit támogatja;

·       The Coca-Cola Company

·       Továbbá helyi CCS támogató ügynökségek: MITO, Noguchi, Mediacom, Rewart

·       Közösségi oldalak szolgáltatói (pl. Facebook, Twitter, Instagram), amelyek részére a CCS átadhat személyes adatokat (amennyiben alkalmazható), például harmadik felek sütijein keresztül

·       Az akciókat, vetélkedőket vagy egyéb ajánlatokat támogató vállalatok, amelyek részére a CCS átadhat személyes adatokat (amennyiben alkalmazható);

Iv. Milyen személyes adatokat továbbítunk az Európai Gazdasági Térségen kívülre?

A jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott célok elérése érdekében személyes adataid az Európai Gazdasági Térségen kívülre a következő országokba ("Harmadik országok") továbbítjuk, amelyeket úgy kell tekinteni, mint amelyek a GDPR 45. cikke szerint megfelelő védelmi szintet biztosítanak: az Európai Bizottság eddig azt ismerte el, hogy Andorra, Argentína, Kanada (kereskedelmi szervezetek), Feröer-szigetek, Guernsey, Izrael, Man-sziget, Jersey, Új-Zéland, Svájc, Uruguay és az Egyesült Államok (az Adatvédelmi Pajzs kereteire korlátozva) biztosít megfelelő szintű védelmet.

Olyan Harmadik országokba is továbbítjuk személyes adataid, amelyek nem biztosítanak megfelelő védelmi szintet a fenti országokon kívül. Ebben az esetben adattovábbításainkra a következő, GDPR szerinti megfelelő garanciák mellett kerül sor, hogy biztosítsuk személyes adataid megfelelő védelmét:

- Az EU Bizottság által a GDPR 46. cikk (2) bekezdése szerint elfogadott általános adatvédelmi kikötések (kattints ide az EU Bizottságnak a Harmadik országbeli adatfeldolgozók részére történő adattovábbításra vonatkozó általános szerződési feltételekről szóló határozata eléréséhez); valamint

- EU-USA Adatvédelmi Pajzs az Egyesült Államokban található szervezetek részére történő adattovábbításokra (kattints ide az EU Bizottságnak az EU-USA Adatvédelmi Pajzsra vonatkozó határozata eléréséhez).

Személyes adataidnak Harmadik országokba történő továbbítására (beleértve a vonatkozó adattovábbítási mechanizmust is) vonatkozó tájékoztatásért, kérjük lépj kapcsolatba Sandra Mori-val a követekző címen: DPO-Europe@coca-cola.om

V.       További fontos megjegyzések az adatvédelmi megfelelésünkre vonatkozóan

1.     Megjegyzés szülőknek

Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek és a tizenhat (16) éven alattiakra vonatkozó online adatvédelmi jogszabályoknak való megfelelésre. A Weboldalt nem ezen korcsoport számára hoztuk létre és minden 16 év alatti személyt arra kérünk, hogy ne osszon meg semmilyen személyes adatot a Weboldalon.

2.     Biztonság

Számos védelmi intézkedést és eszközt vezettünk be annak biztosítása érdekében, hogy elkerüljük az ellenőrzésünk alatt álló személyes adatok elvesztését, jogosulatlan használatát vagy módosítását. Amikor megadod nekünk a bankkártya adataidat, a számot a böngésződ SSL (Secure Socket Layer) használatával továbbítja hozzánk az iparági sztenderdeknek megfelelően kódolt formátumban. Az adatok továbbításának vagy tárolásának nincs teljesen biztonságos módja. Annak ellenére, hogy mindent megteszünk a személyes adataid védelme érdekében, nem tudjuk garantálni minden, általad a Weboldalon vagy ahhoz kapcsolódóan megadott információ védelmét. Ha úgy gondolod, hogy a velünk való kapcsolat nem biztonságos (pl. ha aggódsz a nálunk regisztrált bármely felhasználói fiókod biztonsága miatt), azonnal értesíts minket bármilyen általad észlelt problémáról a Weboldal “Kapcsolat” pontja alatt található elérhetőségek bármelyikén. Kérjük, vedd figyelembe, hogy amennyiben postán értesítesz minket, az nagyban lassítani fogja a probléma kezelését és így valószínűleg annak megoldását is.

Vi.      Harmadik felek weboldalai

A Weboldal össze van kapcsolva harmadik felek weboldalaival. A harmadik felek által üzemeltetett kapcsolódó oldalak, beleértve a kapcsolt vállalkozásainkhoz tartozó oldalakat, nem tartoznak az ellenőrzésünk alá, ezért nem vállalunk felelősséget az ezen harmadik felek által alkalmazott adatvédelmi gyakorlatokkal kapcsolatban. Ezek a linkek kizárólag a te kényelmed céljából vannak a Weboldalon, és elhelyezésük nem jelenti azt, hogy az adott harmadik fél oldalt ajánlanánk. Amikor fizetéssel kapcsolatos információt vagy egyéb személyes adatot adsz meg ezeken a harmadik felek oldalain keresztül, az adott tranzakció az adott harmadik fél oldalán fog végbemenni és nem a miénken, és bármely, általad megadott személyes információ gyűjtésére és ellenőrzésre az adott harmadik fél oldalának adatvédelmi szabályzata lesz irányadó. Ezért fontos, hogy ismerd a harmadik felek oldalainak adatvédelmi szabályzatát és gyakorlatait.

A Weboldal használ továbbá olyan szoftver alkotórészeket is, mint közösségi és más hálózatok  (pl. Facebook, Brightcove, Twitter, LinkedIn és Pinterest) plug-injei. A plug-inok a logójuk vagy kiegészítő “Tetszik” gomb (Facebook esetében) által ismerhetőek fel. Amikor ilyen típusú plug-int használó weboldalra látogatsz, a böngésződ automatikusan közvetlen kapcsolatot fog létesíteni a hálózat szerverével, elküldve a plug-inek tartalmát a böngésződnek, majd beépítve őket a Weboldalba. Ennek eredményeképpen, azon információ kerül a hálózat felé továbbításra, hogy meglátogattad a weboldalunkat.

Ha rákattintasz a “Tetszik” gomba, az információ közvetlenül a Facebookhoz kerül továbbításra és ott kerül tárolásra.

Ezen hálózatok adatvédelmi szabályzatai további információt nyújtanak az általuk történő adatok gyűjtésének köréről és céljáról, kezeléséről és használatáról, a jogaidról és azokról a beállításokról, amelyek elősegíthetik az adataid védelmét.

ViI.     Milyen jogaid vannak személyes adataid kezelésével kapcsolatban, hogyan gyakorolhatod őket és hogyan léphetsz kapcsolatba velünk?

Jogodban áll:

·       másolatot kapni minden személyes adatról, amit rólad tárolunk, bizonyos kapcsolódó információkkal;

·       kérni minket, hogy frissítsünk vagy javítsunk bármilyen pontatlan adatot vagy kiegészítsünk bármilyen hiányos személyes adatot;

·       kérni minket, hogy szüntessük meg a személyes adataid marketing célokra való felhasznását.

Bizonyos esetekben jogod van továbbá:

·       tiltakozni a személyes adataid kezelése ellen;

·       a személyed adataid törlését kérni;

·       a személyes adataid kezelésének "korlátozását" kérni, ezáltal azok kezelése csak nagyon szigorú korlátok között folytatódhat; és

·       általad megadott személyes adatok, amelyeket a beleegyezésed alapján vagy szerződés teljesítése alapján kezelünk, megküldését kérni számodra vagy bármilyen, általad meghatározott címzett részére.

Ha gyakorolni szeretnéd a fenti információhoz, az adat javításához, az adat törléséhez, az adatkezelés korlátozásához, a tiltakozáshoz, az adataid továbbításához vagy megküldéséhez való jogodat, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén.

1.     E-mail útján az alábbi e-mail cím használatával:

fogyasztok@coca-cola.hu

2.     Telefonon a 06-24-500-500 számon

3.     Postai úton az alábbi címen: Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Dunaharaszti, Némedi út 104, 2330

4.     Felveheted a kapcsolatot az Adatvédelmi Tisztviselővel az alábbi címen: Viale T. Edison 110/B – Sesto San Giovanni (MI), Olaszország, DPO-Europe@coca-cola.com, és telefonszámon: +39 3401178543.

5.     Kérjük, pontosan határozd meg, hogy mely információk tekintetében szeretnél ellenőrzést vagy kiegészítést kérni.

6.     Az Általános Adatvédelmi Rendelet 77. cikkének megfelelően, jogod van ahhoz, hogy panaszt tegyél az illetékes felügyeleti hatóságnál (különösen a szokásos lakóhelyed, munkahelyed vagy az állítólagos jogsértés helye szerinti Tagállamban), ha úgy véled, hogy bármely személyes adatodat oly módon kezelik, amely az Általános Adatvédelmi Rendeletnek vagy [az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény] a megsértését jelenti

ViII.    Mennyi ideig tartjuk meg a személyes adataidat?

Személyes adataidat pontosan és naprakészen igyekszünk tartani. Töröljük azokat a rólad tárolt személyes adatokat, amelyekre már nincs szükségünk.

A jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban leírt célokból kezelt személyes adataidat legfeljebb 5 éves időtartamra tartjuk meg, kivéve, ha olyan jogi követelmények az irányadóak, amelyek szerint személyes adataidat hosszabb vagy rövidebb ideig szükséges megőriznünk.

Hogy megtudd, mennyi ideig tárolunk cookie-kat a végberendezésedben, lásd a Cookie Szabályzatunkat.

IX.      A jelen adatvédelmi tájékoztató módosítása

A jelen Adatvédelmi Tájékoztató utolsó módosításának dátumát az oldal tetején tudod ellenőrizni.  

Minden, az Adatvédelmi Tájékoztatót érintő tervezett változtatást közölni fogunk veled kellő idővel a változások hatályba lépése előtt.

Ezen Adatvédelmi Tájékoztató a CCS egyedüli hivatalos értesítése a személyes adataidnak a Weboldalon keresztül történő gyűjtését érintő megközelítése és ezen adatoknak általunk való felhasználása kapcsán. Bármilyen, a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóból harmadik felek szoftverei által vagy bármely más módon készített összegzés (pl. a  "Platform for Privacy Preferences"-vel vagy "P3P"-vel kapcsolatban) nem kötelező ránk nézve. Ezek nem használhatóak az Adatvédelmi Tájékoztató helyettesítésére és azt nem írhatják felül, valamint nem módosíthatják azt.

X.       Irányadó jog

A jelen Adatvédelmi Tájékoztatóra és annak értelmezésére joga, valamint az Európai Unióban alkalmazandó jogszabályok egyéb kötelező rendelkezései tekintendők irányadónak.