Mi igaz a sok szóbeszédből a Coca-Cola savasságával kapcsolatban? #városilegenda

Ez a szóbeszéd sokféle formában felmerült már: állították, hogy az üdítőt savassága miatt használhatjuk például vécétisztításra, autóakkumulátorok rozsdamentesítésére, zsírfoltos ruhák tisztítására, egy fog eltüntetésére vagy éppen sonkasütéshez. Az utóbbi, azaz hogy a Coca-Cola jót tesz a sonkának, mert isteni szaftja lesz tőle, kivételesen igaz! :)

Még több a Journey-n:
Pirított, tépett sonka, bébispenótos burgonyapürével

Használható a Coca‑Cola háztartási tisztítószerként vagy rozsdamentesítőként? #városilegenda

Számos élelmiszer tartalmaz kevés savat, ilyen például a citromlé és egyéb gyümölcslevek, valamint az üdítők, mint amilyen a Coca-Cola is. Ezzel együtt nem állítjuk, hogy a Coca-Cola más jellegű célokra is alkalmas lenne: helyette olyan termékek használatát javasoljuk, amelyeket kifejezetten tisztításra vagy rozsdamentesítésre fejlesztettek ki.

A Coca‑Cola eredetileg tényleg gyógyszer volt? #városilegenda

A Coca-Cola sosem volt gyógyszer, de az igaz, hogy egy orvos-gyógyszerész, Dr. John S. Pemberton alkotta meg 1886 májusában a Georgiában található Atlantában.

Még több a Journey-n:
Nemzetközi cégtörténet: a patikában kapható frissítő.

Eredetileg tényleg zöld a Coca‑Cola? #városilegenda

Vállalatunk csak olyan színezéket alkalmaz, amelyeknek a fogyasztása biztonságos. A Coca-Cola semmivel sem összehasonlítható színéért a karamell felel, de enélkül sem lenne a Coca-Cola zöld színű.

Még több a Journey-n:
Minden buborékjában eredeti

Ma mivel színezik a Coca-Colát? #városilegenda

A karamell a kezdetektől, 1886-tól az ital elengedhetetlen összetevője. Ma már karamellszínezék (E150d) segítségével hozzák létre a jól ismert színt, amely nemcsak a Coca-Cola üdítőitalban, hanem számos más élelmiszerben, köztük péksüteményekben, szószokban, jégkrémekben és sörökben is megtalálható. Az E150d a karamellszínezékek nagyobb családjába tartozik, amelyek nem számítanak újdonságnak az élelmiszeriparban, hiszen már a XIX. század óta használják azokat.

Azt olvastam, hogy a Coca‑Cola korábban kokaint is tartalmazott. Ez igaz? #városilegenda

A Coca-Cola nem tartalmaz kokaint vagy más káros anyagot, és ez soha nem is volt a Coca-Cola hozzáadott összetevője.

Tartalmaz más káros anyagot a Coca-Cola? #városilegenda

Az összetevőink és üdítőitalaink biztonságossága nagyon fontos számunkra. Ezért használunk csak olyan engedélyezett alkotóelemeket, amelyek számos más ételben és italban is megtalálhatók, és amelyeket az egész világon fogyasztanak. A termékeink címkéjén pontos információt adunk az összetevőkről, hogy mindenki megfelelően tudjon dönteni arról, hogy mit választ családja és saját maga számára.