A Coke atlantai székhelyén található koronglapozós táblafalon a közlekedési ágazat technológiája köszön vissza, annak érdekében, hogy megossza a márka pillanatait a munkavállalókkal és a látogatókkal. A több mint 55 000 lemezből álló fal évente csupán alig több energiát használ, mint egy 60 wattos villanykörte.

A Coca-Cola vállalat minden nap több mint 1,9 milliárd alkalommal frissíti a fogyasztókat a világ 500 szénsavas és szénsavmentes üdítőital-márkáján keresztül. Az egyedülálló portfólió mögött a hajtóerőt a bolygónkon összesen 123 000 munkavállalóból álló, világszínvonalú csapat jelenti. A társak tovább bátorítása érdekében a rendhagyó Coca-Cola irodák hálózatát úgy alakították ki, hogy hozzájárulhassanak a kollégák friss gondolkodásához, a szikrázó innovációkhoz és az izgalmas gyarapodáshoz. 

A Georgia állambeli atlantai Coke székhelye többéves átalakításon esik át, hogy egy modern, összekapcsolt és fenntartható munkahelyet alakítson ki 4.700 alkalmazottjának és több száz napi vendégének. A kampusz összes épületének első és második emeletét felújították, de az utazás még csak most kezdődik. 

A Coke székhelye, amely több mint kétmillió négyzetméter területet fog át, most egy légterű, közös munkára lehetőséget adó munkahelyeknek ad teret; három korszerű konferenciaközpont, konyhaséf által vezetett étkezési lehetőségek, több mint két hektár szabadtéri zöldterület és a jólét érzetéhez hozzájáruló szolgáltatások, mint például a fitneszstúdió, teljes körű szolgáltatásokat nyújtó orvosi iroda és öltözőszobák azok számára, akik a munkahelyük és otthonuk közötti útjuk megtételére aktív utazási módot választanak. A vibráló, kényelmes környezet a Coca-Cola márkájának energiáját és értékeit tükrözi. 

Dolgozzanak bárhol is a világban, a Coca-Cola alkalmazottai megtanulják, hogy a munkahelyek elősegíthetik a kapcsolatokat, ösztönözhetik az emberi interakciókat, és lehetővé tehetik számukra, hogy a legjobb munkájukat az íróasztaluktól távol végezzék. A Coke újonnan alakult Globális Munkahelyi Stratégiai és Működési csapata vezeti ezt a munkát, beleértve egy új irodát, amelyet Johannesburgban alakítanak ki, a Varsói és a San José-i bővítési munkálatokat és egy brüsszeli felújítást.

"Atlantai székhelyünk átalakítása mélyreható, kihívást jelentő és izgalmas tanulási tapasztalat volt, amely a keresztfunkcionális csapat széles körű ismereteit még tovább bővítette" - mondja Julie Seitz, a Globális Munkahelyi Stratégiai és Működési csapat igazgatója. "Szakértelmünk megosztása kollégáinkkal világszerte óriási előny számunkra és nagyszerű lehetőség e tapasztalat kihasználására."

Fedezd fel a Coke globális székhelyét - és más irodákat a világ minden tájáról - ebben a fotóalbumban:

Atlanta

A tavasszal újonnan megnyitott Yetu étkező afrikai hatású leveseket és szendvicseket kínál. Sőt, többféle méretű és magasságú ülések is elérhetők a munkavállalók számára a kényelmes munkavégzéshez – a változtatható magasságú íróasztaltól a társalgó bútorokon át a zárható ajtajú, egyszemélyes munkákhoz ideális Focus Room helyiségekig, illetve az akár négy fő együttes munkáját segítő Huddle Room helyekig. Az egyetemi közeghez hasonlóan a tér itt is mindig tele van energiával és az itt dolgozó kollégákkal.

Ez a márkapillanat meglepetésként jelentkezik, amikor a főút egyik sarkán befordulsz és egy étkezőhelyre érsz, amelyet meetingekhez lehet lefoglalni. 

A Coca-Cola áruház összetéveszthető egy dizájner értékesítési térrel is – tágas, átlátható és fényes, szórakoztató lehetőséget biztosítva a teljes márkakép megismerésére a központilag elhelyezkedő helyiségben.

A három konferencia-központban  is megtalálható nyitott ültetési lehetőségek együttműködésre, megbeszélésekre, vagy helyszínre, ahol a gondolatokat összegyűjthetik a kollégák két konferencia között. 

A Roberto C. Goizueta terem három hatalmas kivetítővel büszkélkedhet, amelyek lehetővé teszik a legmenőbb érintőképernyős, és a legalacsonyabb energiafelhasználású megjelenítési technológiát. Több mint 500 ülőhelyével a tér három kisebb teremmé alakítható és számos aktivitás, esemény és kiállítás számára ideális. 

A Coke atlantai kampuszának központi udvara, vagy más néven a Hátsó Udvarszámos kényelmes tereivel, erős WiFi-jével és változatos ülőhelyeivel több mint 400 munkavállaló kényelmét szolgálja. A kampusz több mint két hektár elkerített szabadtéri lehetőséget biztosít, amely jóval több, mint bármelyik másik atlantai városi irodáé.

Utalásképpen a gyökerekre, a Jacobs’ arról a gyógyszerboltról kapta a nevét, ahol először volt kapható a Coca-Cola, csak pár háztömbnyire a vállalat mostani székhelyétől. A hagyományos szódaadagolóról formázott Jacobs’ pult remek helyszín a találkozásra, feltöltődésre a gyerekek és felnőttek számára is kampuszlátogatásuk alatt. 

London


Rio 


Bogota


Párizs


Toronto


Varsó


Sidney

Berlin


Koppenhága


Shanghai

Nairobi


Moszkva


A Coca-Cola hazai irodája jelenleg átalakítás alatt áll, később beszámolunk róla.