A Coca-Cola Company magyarországi leányvállalatának palackozó partnere, a Coca-Cola Hellenic Bottling Company Magyarország ismét megnyitotta üzemeinek kapuit a Modern Gyárak Éjszakáján. A gyárlátogatáson ebben az évben négyszer annyian vettek részt, mint tavaly. A Dunaharasztiban található üzemet 140, a zalaszentgrótit 80 érdeklődő járta be az országos rendezvénysorozat keretében megrendezett eseményen november 16-án.

2017-ben mintegy 50 látogató érkezett a zalaszentgróti telephelyre. A tavalyi sikerre való tekintettel vonta be idén már Dunaharasztit is a programba a Coca-Cola HBC Magyarország.


A gyárlátogatások során mindkét telephelyen tartottak a palackozó partner kollégák egy-egy rövid előadást arról, hogy mi a magyarországi tevékenységük és milyen termékeket állítanak elő. Ezt követően, körülbelül 15-30 fős turnusokban, a vendégek testközelből is megismerhették az üzemekben a gyártási folyamatokat.

A Modern Gyárak Éjszakája azzal a céllal jött létre, hogy ráirányítsa a közvélemény figyelmét arra, hogy a mai modern gyárak automatizált, Ipar 4.0-s megoldásokat alkalmazó folyamatok szerint működnek. Palackozó partnerünk, a Coca-Cola HBC Magyarország hazánk legnagyobb üdítőpalackozójaként került be a tavaly először rendezett eseménysorozatba, köszönhetően annak, hogy korszerű gyártósorokat és gyártási folyamatokat működtet.