Második alkalommal látogattak el a nagykőrösi Dalmady Győző Óvoda, Általános iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményhez a Coca-Cola HBC Magyarország vállalati önkéntesei. Tavaly megkezdett munkájukat idén folytatták az iskolában, hogy közösen megszépíthessék az iskola tantermeit és kerti bútorait. A szórakoztató, kikapcsoló, és egyben készségfejlesztő csapatépítő aktivitással is felérő munkanap egyszerre volt hasznos önkénteseknek és gyerekeknek is.

A Coca-Cola HBC Magyarország már több mint tíz éve rendszeresen szervez önkéntes programokat munkatársai számára. Célja, hogy a kollégák tudásával, erejével, tapasztalataikkal olyan civil szervezeteknek, oktatási intézményeknek, közösségeknek lehessenek segítségére, akik nem rendelkeznek minden szükséges erőforrással, képességgel. A vállalati önkénteskedés lehetőségét minden munkatársuk számára biztosítják, sőt, amellett, hogy a programokhoz bármelyik kolléga csatlakozhat, bárki kezdeményezhet is programokat.

A palackozó vállalat kollégái korábban jellemzően környezetvédelemhez és szabadidősporthoz kapcsolódó tevékenységeket - például vízparttakarítást, növényültetéssel egybekötött környezetjavítást, sportpálya felújítást - végeztek, ezúttal az iskola tantermeinek falait, ablakkereteit, plafonjait és közösségi tereit festették színesre, valamint arról is gondoskodtak, hogy a tanulásban megfáradt lurkók szép és igényes kerti padokon pihenhessék ki magukat a tanóráik végeztével.

A nagykőrösi Dalmady Győző Óvoda, Általános iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai boldogan hálálták meg a kollégák segítségét: saját készítésű ajándékkal és persze vidám kacagással búcsúztak az iskolaszépítőktől.