Tudtad, hogy a Coca-Cola Company világszerte több mint 500 márkát és több mint 4100 féle terméket forgalmaz? Adj hozzá még egyet ehhez a listához – tavasszal vezetjük be az első piacokon a Coca-Cola Energy-t, egy új energiaitalt a Coca-Cola ernyőmárka alatt.

Javier Mezával, a Coca-Cola Company szénsavas üdítőitalok üzletágának globális marketing vezetőjével beszélgettünk arról, mit érdemes tudni az új italról és hogyan járul hozzá a Coca-Cola Energy a vállalat teljes üdítőitalgyártó céggé válásához.

1. Miért vezeti be a Coca-Cola a Coca-Cola Energy-t?

Teljes üdítőitalportfóliót gyártó vállalatként folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy fejleszthessük termékválasztékunkat és olyan italokat kínálhassunk fogyasztóinknak, amilyenekre vágynak. Mindemellett az energiaital kategória az iparág egyik leggyorsabban növekvő kategóriája.

A Coca-Cola Energy kifejlesztésekor megkérdeztük fogyasztóinkat, mit várnak egy Coca-Cola energiaitaltól. A Coca-Cola Energy nagyszerű ízvilágot és életérzést kínál, amit az emberek már ismernek és szeretnek, természetes összetevőből származó koffeinnel, guarana kivonattal, B vitaminnal, taurin nélkül. A Coca-Cola Energy egy lehetőséget nyújt az emberek számára, hogy olyan energiaitalt fogyaszthassanak, amely jól illeszkedik az emberek életmódjához és mindennapi rutinjához.

2. A klasszikus Coca-Cola üdítőitalban nincs koffein? Miben különbözik tőle az új termék?

A Coca-Cola Energy bevezetése jól illeszkedik vállalatunk törekvéseihez, hogy megkülönböztesse termékeit korábbi márkáitól, hasonlóan a Coca-Cola Plus Coffee, a Coca-Cola Original Taste – Less Sugar bemutatásához, vagy a Diet Coke újrapozícionálásához, a 4 új íz bevezetéséhez.

A Coca-Cola Energy nagyszerű ízvilágot és életérzést kínál, amit az emberek már ismernek és szeretnek, édes, gyümölcsös jegyekkel és az édeskés-savanykás ízzel.

A Coca-Cola Energy egy energiaital, amiben 80 mg koffein található (250 ml-ben). A klasszikus Coca-Cola szénsavas üdítőital, nem pedig energiaital, és 24 mg koffeint tartalmaz (ugyanúgy 250 ml-ben). Természetes alapú koffein- és guarana kivonatot tartalmaz, taurin nélkül, és úgy fejlesztettük, hogy kedvelt opció legyen azok számára, akik ezeket az összetevőket keresik egy energiaitalban.

3. Biztonságos, ha ennyi koffein és cukor van egy italban?

A cukrot a kiegyensúlyozott étrend részeként élvezhetjük, amennyiben mértékkel fogyasztjuk. Abban azonban mi is egyetértünk, hogy a túl sok cukor fogyasztása nem mindenki számára megfelelő. A Coca-Cola Energy-ben található cukormennyiség mértékletes fogyasztás esetén teljesen biztonságos, valamint a termék cukormentes változata is elérhető.

Hisszük, hogy segítenünk kell az embereknek az energiaitalok felelős fogyasztásában. E tekintetben minden előírást betartunk, és az általunk forgalmazott energiaitalok címkéjén egyértelműen feltüntetjük a termékek cukor- és koffeintartalmát, hogy a fogyasztók megalapozottan választhassanak. A 250 ml-es doboz Coke Energy 80 mg koffeint tartalmaz, amely körülbelül egy dupla espresso koffeintartalmával azonos mennyiség.

4. Globálisan elkötelezték magukat amellett, hogy csökkentsék a cukortartalmat portfóliójukban. Ebbe hogyan illeszkedik a Coca-Cola Energy?

Valóban több, mint 500 márka esetében csökkentettük a cukortartalmat kínálatunkban. Portfóliónk részét képezik a továbbra is magas cukortartalmú italok mellett azok alacsony cukortartalmú és cukormentes változatai is. Ugyanez a helyzet a Coca-Cola Energy-vel is: cukormentes változatban is kínáljuk a terméket.

5. Mikor és hol vezetik be a Coca-Cola Energy-t? Globálisan lesz mostantól elérhető?

A Coca-Cola Energy idén április elejétől kapható Spanyolországban és Magyarországon. Terveink szerint több másik országban is bevezetjük a Coca-Cola Energy-t 2019-2020 folyamán. Terveinket és az időzítéseket azután tudjuk megerősíteni, ha megszületett a döntés az új termék bevezetésére az adott piacon. A második negyedévben Európára összpontosítunk.