A 19. század nyolcvanas éveiben több száz olyan új ital született, amely azt állította magáról, hogy univerzális, mágikus erősítőszerként hat. Volt közöttük azonban egy, amely kiemelkedett a tömegből. Egy egyedülálló kólaital, amely frissítő és egyidejűleg élénkítő hatású volt.

Nem meglepő, hogy ez a mágikus erősítőszer egy híres orvos kezei közül került ki, aki a kora reggeli órákban Savannah városának kikötőit fésülte át, és állandóan a tökéletes összetevők után kutatva a fűszereket szállító hajókra várt. Az orvost Dr. John Pembertonnak hívták.

Van, aki azt mondja, még a saját gyermekei sem ismerték a recept pontos összetevőit. Mások azt állítják, nagy tételben rendelt olyan fűszereket, amelyeket aztán soha nem használt fel, csak azért, hogy a konkurenciát megtévessze. Amit azonban bizonyosan tudunk: az egyik napon John S. Pemberton végül megtalálta a tökéletes receptet háromlábú rézüstjében.

Természetesen az összetevők megtalálhatók valamennyi Coca-Cola csomagoláson. Mindazonáltal az ott felsoroltak nem a titkos receptet jelentik. A világ minden tájáról származó, egzotikus fűszer- és növénykivonatok pontos keveréke a mai napig a világ leghíresebb titkos képlete.

Most sem fogjuk elárulni, mit tartalmaz a titkos recept, azt azonban eláruljuk, mit nem tartalmaz.

Nem tartalmaz hozzáadott tartósítószereket. Nem tartalmaz mesterséges aromákat.