NEWS


Title

Love is love – egyenlő jog a szeretethez

2019 nyarán a Love is love kampányunkkal azt hirdettük: a szeretethez, szerelemhez való jog mindenkié, ahogy a Coca-Cola is. Üzenetünk megosztó volt – mint ahogy számos, fontos társadalmi kérdés az.  Ugyanakkor épp ennek köszönhetően sikerült sokakhoz szólnunk, és párbeszédet indítani egy lényeges témában.

 

A kampány apropóját a Sziget Fesztivál azévi témája, a ’Love Revolution’, azaz a „Szeretet forradalma” adta, amellyel a Coca-Cola örömmel vállalt közösséget, hisz az egyenlőség és a sokszínűség alapvető értékeink. Az ikonikus, több országban is megjelenő, szivárványos palackcímkénk is ezt fejezi ki, ezen értékek előtt tiszteleg. A szivárványos címkékkel ellátott, limitált szériás 0,5 literes Coca-Cola zero termékeket a Sziget fesztivál területén lehetett megvásárolni.

 

Ezt a kampányunkat városszerte kihelyezett plakátokkal kísértük. A fesztiválhoz kapcsolódóan, annak beharangozásaként háromféle plakátot készítettünk, amelyeken egy-egy Coca-Colát ivó pár szerepelt – hetero- és homoszexuális párok egyaránt. A rákövetkező héten a szivárvány címkés palack lett a plakátok főszereplője, de az üzenet ugyanaz maradt: hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van a szeretetre, szerelemre; hogy a szerelem érzése ugyanaz (#loveislove).

 

A Coca-Cola vállalat már a kezdetektől fogva azt képviseli, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk, függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől. Hiszünk abban, hogy mind a hetero-, mind a homoszexuálisoknak joga van azt a személyt és úgy szeretni, ahogy nekik a legjobb.. Azt gondoljuk, hogy egy olyan világban, amely ezeken az értékeken alapul, mindenki felszabadultan, boldogan élhet.

 

Kampányunkra sokan sokféleképpen reagáltak, és számos rangos elismerést is kaptunk a sokszínűséget, elfogadást hirdető kezdeményezésünkért. A European Diversity Award nemzetközi megmérettetésén „Legjobb marketingkampány” kategóriájában a zsűri különdíját; a Nyitottak Vagyunk nonprofit szervezet aranyérmét “We see you here” kategóriában; a Lollipop díjátadó gálán pedig imázsépítés kategóriában vehettük át az első helyezettnek járó elismerést. 

 

 

 

Sajtókapcsolat

Újságíró vagy blogger vagy? Ha érdekelnek a márkáinkat átfogó vállalathoz kapcsolódó témák, kérjük, lépj kapcsolatba velünk, és jelezd, miben segíthetünk!