2018-ban ünnepelte a Coca-Cola, hogy pont 50 évvel azelőtt gördült le az első, hazánkban palackozott Coca-Cola a kőbányai gyártósorról. A jeles alkalomra egyedi mintás, limitált példányszámban készített üvegpalackokkal, valamint hazánk népszerű kortárs íróival, költőivel készült a Coca-Cola Magyarország. A Magyar Likőripari Vállalat első palackja óta számos itallal és sok új termékcsaláddal is bővült a kínálat a fél évszázad során, s mára a Coca-Cola Magyarország 13 márkát és összesen 94 különböző terméket kínál fogyasztóinak. A félszázados évforduló apropójából Bornai Tibor, Cserna-Szabó András, Csukás István, Erdős Virág, Nyáry Krisztián és Parti Nagy Lajos is saját írással készült, alkotásaik mind olvashatók a Coca-Cola Journey portálon.

Bornai Tibor saját emlékeiről számolt be „A Coca-Cola és én” című írásában, Cserna-Szabó András a „Keleti kóláról” írt, felfedve alkotásában személyes élményeit is. Csukás István „Cola-dalt” költött, rímesítve művében az üdítő sokoldalúságát, Erdős Virág a „CC50” címet kapó versben mutatta be az üdítőital elmúlt 50 évét. Nyáry Krisztián regényes története „A kis magyar cola-háborútól a nemzetközi békeharcig” címmel érhető el az oldalon, Parti Nagy Lajos pedig „Emlékkóla” című írásában értelmezte számos megközelítésből, mi is az, és mit képvisel a  Coca-Cola. Mindegyik mű megtalálható a Coca-Cola Magyarország honlapján.

Az alkotásokkal is megismerkedhetett a nagyközönség az ünnep részeként, valamint nyereményjátékban is részt vehettek a rajongók, hogy megkaphassák az egészen kis szériás üveg díszpalack egyikét. A Coca-Cola Facebook- és Instagram-oldalán is kisorsolták összesen 75 palack szerencsés új tulajdonosát, rajtuk kívül még a vállalat partnerei, a márka nagykövetei és képviselői is kaphattak egy-egy 50. évfordulós ünnepi palackot.