Magyarországon az idő előtt világra jött újszülöttek száma jelentősen meghaladja az uniós átlagot, így itthon sokkal több koraszülött baba – és persze aggódó szüleik – számára létfontosságú, hogy otthonosabb környezetben telhessenek a kórházban töltött hetek, sokszor hónapok. A NaturAqua felismerte az évi közel tízezer családot érintő probléma jelentőségét, ezért döntött úgy, hogy támogatja a terhesség 37. hete előtt született babákat ellátó magyarországi koraszülött-intenzívosztályok családbaráttá tételét.

A NaturAqua célja, hogy hozzájáruljon a lehető legmegnyugtatóbb környezet biztosításához a babák és a szülők számára, illetve segítse a szülőket a tájékozódásban. A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) közreműködésével ezért 3 év alatt az ország összes koraszülött intenzívosztályának családbarát átalakítását támogatja.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) önkéntes, személyesen is érintett szülőkből álló civil szervezet, amely a koraszülötteket nevelő szülőket segíti információkkal, szaktanácsadással, ruhagyűjtések, valamint önkéntes workshopok szervezésével. Az egyesület célja, hogy egy országos hálózat kiépítésével minden koraszülött intenzív osztályon segítséget tudjanak nyújtani a tapasztalatlan szülők számára. Az Egyesület a NaturAqua adományából összesen 29 koraszülött intenzív központnak (perinatális intenzív centrum, PIC) adományoz a családbarát átalakításhoz szükséges munkát és eszközöket, akár nyitott inkubátorra, akár baba-mama szoba kialakítására van a legnagyobb szükség.